https://www.mporos.gr/neoxori

Επιστολές προς τον Δήμαρχο Πλωμαρίου, Κον Βαρβαγιάννη Δημήτριο PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Δημήτρης Κοφτερός   
10.01.08

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

«Ο ΜΠΟΡΟΣ»

Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Πλωμαρίου

Κον Βαρβαγιάννη Δημήτριο

Αθήνα 19 Μαρτίου 2007

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας «Ο ΜΠΟΡΟΣ», σας εύχεται και πάλι, ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.

Όπως γνωρίζετε, τα χωριά μας λίγο -λίγο ερημώνουν και οι λιγοστοί κάτοικοι που παραμένουν ακόμα, ελπίζουν στη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη λύση των προβλημάτων που προκύπτουν. Χάρη σ' αυτούς, παραμένει ζωντανή και άσβεστη η φλόγα της ιστορίας κάθε χωριού. Αλλά και εμείς που ζούμε μακριά απ' τα χωριά μας, το ενδιαφέρον μας εστιάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Η σύσταση και η λειτουργία του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας «Ο ΜΠΟΡΟΣ», επιβεβαιώνει την αγάπη μας για το χωριό μας. Μπορεί να βρισκόμαστε μακριά, όμως ενημερωνόμαστε για κάθε τι που λαμβάνει χώρα, καλό ή κακό, και η συχνή αυτή επαφή και το ενδιαφέρον μάς κάνει μέτοχους και κοινωνούς των περιστάσεων.

Η βιωσιμότητα κύριε Δήμαρχε των χωριών μας εξαρτάτε ως ένα βαθμό, απ' την καλή λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου. Η άμεση εξυπηρέτηση όσων παραμένουν στα χωριά μας αλλά και των ξενιτεμένων, δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης προς την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Η μη εξυπηρέτηση, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και εγκατάλειψης.

Σας γνωρίζουμε ότι μέχρι 31/12/2006, στο Νεοχώρι, Ακράσι και Αμπελικό, υπήρχε γραμματέας που εξυπηρετούσε τους κατοίκους σε εβδομαδιαία βάση και πολλές φορές και πέραν του προβλεπομένου ωραρίου. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, αντικαταστάθηκε, για άγνωστους λόγους σε εμάς, από νέο γραμματέα, ο οποίος έλαβε εντολή να εξυπηρετεί τα χωριά μας λίγες ώρες την εβδομάδα. Η μερική απασχόληση του νέου γραμματέα, παρά τις φιλότιμες του προσπάθειες, δημιουργεί προβλήματα στην εξυπηρέτηση των συγχωριανών μας, οι οποίοι στη πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας, και αναγκάζονται να κατεβαίνουν στο Πλωμάρι τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας για να εξυπηρετηθούν. Αυτή η αλλαγή, αφ' ενός τους ταλαιπωρεί και τους επιβαρύνει οικονομικά, αφ' εταίρου δημιουργεί αίσθημα απομόνωσης και εγκατάλειψης τόσο στους μόνιμους κατοίκους όσο και σε μας που βρισκόμαστε μακριά απ' το τόπο μας.

Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να τοποθετηθεί μόνιμος γραμματέας στα χωριά μας για να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση.

Κύριε Δήμαρχε, πριν τις εκλογές εκδηλώσατε το ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ» και σας ευχαριστούμε για τις ενέργειές σας. Θα θέλαμε να μάθουμε ποιες είναι οι μέχρι σήμερα ενέργειές σας για το συγκεκριμένο έργο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας «Ο ΜΠΟΡΟΣ», παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη πορεία του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ», και ελπίζουμε ότι με τη δική σας στήριξη και παρέμβαση θα ολοκληρωθεί το έργο και θα συμβάλλει αποφασιστικά στη πολιτιστική και οικονομική αναβάθμιση του χωριού μας και της περιφέρειας γενικότερα.

Με εκτίμηση

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας «Ο ΜΠΟΡΟΣ»

Ο πρόεδρος Τα μέλη

ΑΥΓΗΡΕΛΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, Αντιπρόεδρος

ΚΑΛΔΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, Ταμίας

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ ΚΟΦΤΕΡΟΥ ΜΥΡΣΙΝΗ, Έφορος Δημοσίων Σχέσεων

Τηλ. 6944295256 ΠΑΝΤΕΛΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, Γραμματέας

Λέσβου 41

11147 Γαλάτσι

ΑΘΗΝΑ

 

Διαβάστε την απάντηση στην πρώτη επιστολή σελ1 σελ2

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΟΧΩΡΙΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ

«Ο ΜΠΟΡΟΣ»

Προς τον Αξιότιμο Δήμαρχο Πλωμαρίου

Κον Βαρβαγιάννη Δημήτριο

Αθήνα 16 Απριλίου 2007

 

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.

Σας ευχαριστούμε για την άμεση απάντηση στην από 19-3-07 επιστολή μας.

Μας προβληματίζει σίγουρα η μετάθεση και η αντικατάστασή του γραμματέα των χωριών μας,κ. Κοντέλη, περισσότερο βέβαια μας απασχολεί η κατάργηση του θεσμού. Διότι με την ανάληψη των καθηκόντων σας καταργήθηκε ουσιαστικά η έδρα του μόνιμου γραμματέα. Γνωρίζετε καλύτερα από εμάς, πως με τα τηλεφωνήματα και τη μερική απασχόληση του οποιαδήποτε γραμματέα, δεν εξυπηρετούνται τα χωριά μας. Απεναντίας, τα προβλήματα διογκώνονται και η αίσθηση της απομόνωσης και εγκατάλειψης γίνεται έντονη. Ίδη με την εφαρμογή του «ΚΑΠΟΔΗΣΤΡΙΑ» καταργήθηκε ο θεσμός της κοινότητας, εσείς καταργείτε το θεσμό του κοινοτικού γραμματέα, αύριο θα καταργηθεί η θέση του ιερέα και του δασκάλου. Μ' αυτές τις προϋποθέσεις βαδίζουμε ολοταχώς στην απομόνωση την εγκατάλειψη και στη διάλυση των χωριών μας. Το αίτημά λοιπόν που διατυπώσαμε στην από 19-3-07 επιστολή μας είναι ξεκάθαρο.

«Ζητούμε την προσωπική σας παρέμβαση, ώστε να τοποθετηθεί μόνιμος γραμματέας για να διατηρηθεί ο θεσμός και να υπάρχει άμεση εξυπηρέτηση των κατοίκων».

Κύριε Δήμαρχε, η απάντησή σας στο θέμα του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ», ακούγεται σαν τετελεσμένο γεγονός και μας ανησυχεί αφάνταστα. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων σας είχε προχωρήσει η διαδικασία της ένταξης του «ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΛΙΑΣ», στο Γ΄ Κοινοτικό πρόγραμμα, είχε γίνει αποδεκτή ως ενέργεια από το Π.Ι.Ο.Π, είχε αποσταλεί σχέδιο σύμβασης προκειμένου να προχωρήσει το ίδρυμα στην υλοποίηση του έργου, το σχέδιο είχε γίνει αποδεκτό από το Δήμο Πλωμαρίου και από τον Γ.Γ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου κο Τσίφτη και περιμέναμε την υπογραφή του Υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κου Παυλίδη. Με λίγα λόγια, όλα ήταν έτοιμα για την υλοποίηση του έργου. Τι έγινε και το Π.Ι.ΟΠ δια στόματος της κας Βλάχου υπαναχωρεί; Ποια ήταν η δική σας αντίδραση στα λεγόμενα της κας Βλάχου; Τα χρήματα για τη χρηματοδότηση και όλες οι ενέργειες που έγιναν μέχρι τώρα, θα πάνε χαμένες; Έχει το δικαίωμα το Π.Ι.Ο.Π. να σταματήσει την εξέλιξη του έργου και ποιες είναι οι κυρώσεις σ' αυτή τη περίπτωση; Ποιες ενέργειες έχετε κάνει στο Υπουργείο Πολιτισμού ώστε να εξασφαλιστούν τα απαραίτητα κονδύλια;

Κύριε Δήμαρχε αν πράγματι ενδιαφέρεσθε για την ολοκλήρωση του έργου «ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ», δώστε τώρα μάχη πριν χαθεί η ελπίδα και τα προβλεπόμενα κονδύλια χρησιμοποιηθούν για άλλα έργα. Εμείς είμαστε στο πλευρό σας για ότι μας χρειασθείτε.

Με εκτίμηση

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεοχωριτών Αθήνας «Ο ΜΠΟΡΟΣ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΦΤΕΡΟΣ

Λέσβου 41

11147 Γαλάτσι

ΑΘΗΝΑ

Τηλ. 6944295256

e-mail:d.kofteros@sandb.com

Σημείωση: Η επιστολή στάλθηκε με e- mail, αλλά μέχρι σήμερα δεν λάβαμε απάντηση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Τελευταία ανανέωση ( 27.02.08 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >