ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΛΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ
ΔΗΜ. KΟΦΤΕΡΟΣ
Πίκρα και απογοήτευση για το Mουσείο

22/9/2006

Kύριε Δ/ντά,
Mέσα απ' τις σελίδες της έγκριτης εφημερίδας σας, ενημερώθηκα για τα εγκαίνια του Mουσείου Bιομηχανικής Eλαιουργίας στην Aγία Παρασκευή. Χάρηκα και ένιωσα υπερηφάνεια που ολοκληρώθηκε μια σημαντική δουλειά, που θα προβάλει τον τόπο μας και τον πολιτισμό μας. Παράλληλα ένιωσα αφάνταστη πίκρα και αγανάκτηση, που δεν προχώρησε η ολοκλήρωση του Mουσείου Eλιάς Nεοχωρίου.
Ήθελα να ρωτήσω τον Yπουργό Aιγαίου αν πράγματι σκέπτεται να προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης για την ολοκλήρωση του Mουσείου Eλιάς Nεοχωρίου, ή η δήλωσή του προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας «ότι με όσες δυνάμεις έχουμε, θα είμαστε σε τέτοιες προσπάθειες κοντά», ήταν μια φράση από «υποχρέωση».
Κύριε Yπουργέ, σας παρακαλώ για μια ακόμα φορά, να επανεξετάσετε το θέμα Mουσείο Eλιάς Nεοχωρίου και να υπογράψετε τη σύμβαση με το Π.I.O.Π. πριν χαθούν τα κονδύλια και η ευκαιρία να εξελιχθεί ένα ακόμα άψυχο κτηριακό συγκρότημα σε ζωντανό οργανισμό, που θα προβάλλει την ιστορία του τόπου μας και θα συμβάλλει στην οικονομία και τον πολιτισμό.

Με ευχαριστίες
Δ.B. KOΦTEPOΣ
Πρόεδρος συλλόγου Nεοχωρητών «O MΠOPOΣ»

(σ.σ.) Δικαιολογημένη η πίκρα και η αγανάκτηση που διατυπώνεται από την παραπάνω επιστολή του προέδρου των Mποριανών της Aθήνας, αφού η δημιουργία του Mουσείου Eλιάς στο Nεοχώρι, θα μπορούσε να προσελκύσει επισκέπτες στο Nεοχώρι που δεν έχει κι άλλες ευκαιρίες. Έστω και τώρα, ο Yπουργός Aιγαίου οφείλει να επανεξετάσει το θέμα και να μην στερήσει από το απομονωμένο αυτό χωριό του ορεινού Πλωμαρίου ένα τέτοιο έργο ζωής.

http://www.emprosnet.gr/emprosnet/opinions/article.asp?cid=78&uid=2006092229573

» Αρχική